40% İndirim

Gümüş İçin Sırada Ne Var? İzlenecek Seviyeler

Yayın Tarihi 29.04.2024 17:11
XAU/USD
-
XAG/USD
-
DX
-
GC
-
SI
-
BTC/USD
-
  • Altın ve gümüş fiyatları, geçen hafta güçlenen dolar ve enflasyonla ilgili endişelerin etkisiyle geriledi.
  • Bu hafta ABD’den gelen ekonomi verileri, metallerin kısa vadeli yönünü belirleyebilir.
  • Son dönemdeki zayıflığa rağmen gümüş için uzun vadeli potansiyel bir ralli, özellikle de yıllarca süren bir konsolidasyondan kopuşun ardından devam ediyor.
  • Geçen hafta hem altın hem de gümüş; yatırımcıların nihayet ABD dolarının son dönemdeki gücüne tepki vermesi ve yüksek enflasyon verilerinin ortasında Fed’din faiz indirimiyle ilgili beklentilerini azaltmasıyla düşüşle kapandı.

    Bu hafta, değerli metallerin en azından kısa vadeli yörüngesini etkileyebilecek, ABD’den gelecek çok sayıda makro olayı dört gözle bekleyeceğiz.

    Yatırım dünyasında öne çıkmak ve kazancınızı artırmak için InvestingPro ile tanışın! Şimdi %20’ye varan indirimden faydalanın. Kupon kodu: INVTROZEL1A

    Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

    Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

    Ancak metaller, bu yılın büyük bir bölümünde ABD doları ve tahvil getirilerindeki gücü büyük ölçüde görmezden gelirken fiyatlardaki son konsolidasyonun/küçük geri çekilmenin ardından bu hafta rallinin bir sonraki aşamasına geçildiğini görmeye başlayabilir miyiz?

    Altın ve Gümüş, Dipten Alım Modunda Kalmaya Devam Ediyor

    Daha önemli bir düzeltme olasılığı devam etse de her iki metal, özellikle de altın talep görmeye devam ediyor. Bunun temel nedeni, yıllardır devam eden yüksek enflasyonun itibari para birimlerinin değerini düşürmesi ve Bitcoin’in de son konsolidasyon aşamasından önce rekor seviyelere ulaşmasının aynı nedene dayanmasıdır.

    Altın ve gümüş fiyatlarındaki son yükselişi kaçıran birçok yatırımcı, şimdi fiyat düşüşleri sırasında alım yapma şansını kolluyor. Değerli metalleri savunanlar, güçlü dolar ve yükselen tahvil getirileri karşısında bu metallerin son dönemde gösterdikleri dirence vurgu yapıyor.

    Fiyatların artık aşırı şişirilmemiş olmasıyla birlikte, özellikle merkez bankalarının devam eden altın alımları ve değerli metallerin enflasyondan korunma rolü gibi temel faktörler göz önüne alındığında, yukarı yönlü yörüngenin devam edebileceğini iddia ediyorlar.

    Enflasyonda yıllar süren aşırı yükselişin ardından itibari para birimleri önemli ölçüde değer kaybederek yatırımcıların, değerli metalleri enflasyona karşı güvenilir bir koruma olarak görmelerine yol açtı.

    Öte yandan ayılar, yüksek getirilerin ve 2024'te Fed’in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin azalmasının doları güçlendirerek altın ve gümüşün yanı sıra dolar cinsinden diğer metaller üzerinde aşağı yönlü baskı yaratacağını savunuyor.

    Bununla birlikte bu senaryo 2024'te şu ana kadar gerçekleşmedi, bu da (şimdiye kadar olduğu gibi) bir yükseliş işareti olmalı.

    Gümüş 27 Dolar Civarında Bir Taban Oluşturmaya Çalışıyor

    Gümüşün, 25/26 dolar bölgesindeki kilit direncin teknik olarak aşılmasıyla da desteklenen yükselişi, geçtiğimiz hafta durma noktasına geldi. Hem gümüş hem de altın aşırı alım seviyelerine ulaşmıştı, bu nedenle metallerin son zamanlardaki en yüksek seviyelerinden bir miktar geri çekildiğini görmek şaşırtıcı değildi. Bununla birlikte çok yıllı bir konsolidasyonun ardından gümüşteki büyük kırılma, yatırımcıların düşüşleri satın almaktan mutlu olacağı anlamına geliyor.

    Gümüş Aylık Grafik

    Dolayısıyla bu yıl gümüşün daha fazla değer kazanmasını bekliyorum çünkü gri metal, 2011'de ulaştığı 50 dolar civarındaki rekor zirve bir yana, son yılların en yüksek seviyesi olan 30 dolara bile yaklaşamadı.

    Buna karşılık altın, son birkaç hafta içinde gevşeyene kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu nedenle gümüşün artış yönünde hareket edebileceği çok alan var ve 3,5 yıllık konsolidasyon aşamasından son teknik kırılma, uzun bir boğa piyasasının başlangıcı olabilir.

    Gümüş Günlük Grafik

    Gümüşle İşlem Yapma Fikirleri

    İdeal bir uzun giriş alanı, bu ayki kırılmanın temeli olan 25-26 dolar bölgesine potansiyel bir düşüş olabilirken alternatif bir yaklaşım, gümüşün mevcut seviyeler etrafında bir yükseliş devam formasyonu içinde konsolide olup olamayacağını görmek ve daha sonra daha yükseğe çıktığında veya çıkmak üzere olduğunda potansiyel alımlara bakmak olacaktır.

    Günlük zaman diliminde, gümüşün son birkaç işlem seansında ilginç görünümlü bazı mumlar oluşturduğunu gördük; bunlar arasında çekiç destekleri ve 27 dolar civarında 21 günlük üstel hareketli ortalama da var. Dolayısıyla belki de metal, 27 dolar destek alanından daha yükseğe fırlayabilir ancak fiyatlar, bir yükseliş bayrağı formasyonuna benzeyen şeyin içinde konsolide olurken bunu söylemek için biraz erken.

    Her halükârda şüphesiz birçok kişi bu büyük yükselişi kaçırdığı ve fırsat doğduğunda gemiye binmek isteyeceği için gümüş dip alım modunda kalmaya devam ediyor. İyi haber şu ki Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım koşullarından kurtuldu ve şimdi 50’nin hemen üzerindeki tatlı noktada.

    ***

    Sorumluluk Reddi: Bu makale yalnızca bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. Herhangi bir şekilde varlık satın almayı teşvik etme amacı taşımadığı gibi yatırım yapmak için bir talep, teklif, tavsiye veya öneri teşkil etmez. Her türlü varlığın birden fazla bakış açısıyla değerlendirildiğini ve oldukça riskli olduğunu, dolayısıyla herhangi bir yatırım kararının ve buna bağlı riskin yatırımcıya ait olduğunu hatırlatmak isterim.

    Yazılarımı City Index'te okuyabilirsiniz

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.