🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Goldman, ilk çeyrek gelir ve FAVÖK artışının ardından Clarivate hisselerinde yükselişe geçti

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 08.05.2024 15:35
CLVT
-

Çarşamba günü Goldman Sachs, Clarivate Plc (NYSE:CLVT) hissesi üzerindeki Al notunu 8,50 $ sabit fiyat hedefiyle yineledi.

Firma, FactSet tarafından bildirildiği üzere, Clarivate'in gelir ve FAVÖK için konsensüs beklentilerini aşan 2024 yılı ilk çeyrek kazançlarına nötr ila olumlu bir yatırımcı tepkisi bekliyor. Clarivate'in performansı, tüm yıl beklentilerinin yeniden teyit edilmesini de içeriyor.

Clarivate'in organik geliri, Goldman Sachs'ın tahminleriyle uyumlu olarak ve bir önceki çeyrekte gözlemlenen %0,1'lik büyümeden hafif bir düşüş göstererek ilk çeyrekte yıldan yıla %1,7'lik bir düşüş gösterdi.

Genel düşüşe rağmen abonelik geliri %2,4 oranında arttı. Ancak, tekrar eden gelirler ve işlemsel gelirlerde sırasıyla %5,1 ve %11,4'lük düşüşler yaşandı.

Çeyrek boyunca, Clarivate'in Fikri Mülkiyet segmenti pazar yaklaşımını geliştirdi ve patent istihbarat çözümlerini yeniden canlandırarak, özellikle IPFolio ve Derwent olmak üzere tekliflerinin ticari cazibesini artırdı.

Ayrıca, Clarivate'in Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri segmenti yeni bir Gerçek Dünya Verileri çerçevesi başlattı ve MotionHall ve Global QMS'nin satın alınmasıyla genişledi.

İleriye dönük olarak Clarivate, 2023'teki %0,3'lük büyümeden bir artışla 2024 için tüm yıl organik gelir büyüme tahminini %0 ila %2 arasında teyit etti. Bu olumlu gelişmelere rağmen şirket, büyümeye yönelik yatırımlar nedeniyle 2023 yılında %42,5 olan FAVÖK marjının 2024 yılında %41 ile %42 arasında olacağını öngörüyor.

InvestingPro İçgörüleri

Clarivate Plc (NYSE:CLVT), ilk çeyrek kazançlarında Goldman Sachs'ın beklentileriyle uyum sağlayarak ve yıl için istikrarlı bir görünümü koruyarak dayanıklılık gösterdi. InvestingPro verilerine göre 4,64 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan CLVT, 2023'ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %65,52'lik kayda değer bir brüt kâr marjı elde etti. Bu, şirketin mali sağlığını göz önünde bulunduran yatırımcılar için olumlu bir işaret olan maliyetlerinin üzerinde gelir elde etme konusunda güçlü bir yeteneğe işaret ediyor.

InvestingPro İpuçları arasında, Clarivate'in mevcut durumuyla özellikle ilgili olan iki tanesi öne çıkıyor. İlk olarak, şirketin net gelirinin bu yıl artması bekleniyor, bu da kârlılığın artması için potansiyel olduğunu gösteriyor ve yatırımcılar için önemli bir ilgi noktası olabilir. İkinci olarak, temettü ödememesine rağmen Clarivate'in yüksek hissedar getirisi dikkat çekicidir. Bu durum, şirketin hisse geri alımları veya borç azaltımı gibi temettü dışındaki yöntemlerle hissedarlara etkin bir şekilde değer iade ettiği anlamına gelebilir.

Clarivate'in finansal verilerini ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için https://www.investing.com/pro/CLVT adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. Yatırım analizinizi geliştirmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde edebilirsiniz. InvestingPro'da bulunan 7 detaylı ipucu ile yatırımcılar Clarivate'in pazardaki konumunu kapsamlı bir şekilde anlayabilir ve bilinçli kararlar verebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.