🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Marti Technologies 2024 ortası için binici hedefini güncelledi

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 24.04.2024 16:53
MRT
-

İSTANBUL - Türkiye'nin önde gelen mobilite süper uygulaması Martı Technologies, Inc. (NYSE American: MRT), 30 Haziran 2024 için tekil sürücü hedefini 850.000'den 900.000'e yükselterek güncelledi. Araç çağırma, motosiklet çağırma ve yakın zamanda başlatılan taksi çağırma hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli araç çağırma hizmetleri sunan şirket, kayıtlı sürücü hedefini 155.000 olarak korudu.

Marti, 23 Nisan 2024 itibariyle 788.000'den fazla tekil sürücü ve 145.000'den fazla kayıtlı sürücü bildirdi. Şirket, 31 Aralık 2023'e göre sürücülerde %58, kayıtlı sürücülerde ise %36'lık bir artış yaşadı. Bu sürücülerin çoğunluğu, 122.000'den fazlası, İstanbul'daki 19.845 taksiye kıyasla İstanbul'da faaliyet gösteriyor.

Marti'nin büyümesi, sürücüler için ekonomik fırsatlar sunarken, yolcular için erişilebilir, güvenli ve uygun fiyatlı ulaşım seçenekleri sağlamayı amaçlayan Türkiye'deki hizmetlerine yönelik güçlü talebi yansıtıyor.

Hizmete kabul edilmeden önce resmi geçmiş kontrollerinden geçmeleri gereken Marti'nin araç çağırma sürücüleri, sürücülerden 5 yıldız üzerinden ortalama 4,8 puan aldı. Özellikle, şirket şu anda uygulaması üzerinden çevrimiçi ödemeyi etkinleştirmiyor ve bir hizmet ücreti talep etmiyor.

McKinsey & Company'ye göre, Türkiye'deki taksi pazarının 2021 yılında 9 milyar ila 12 milyar dolar arasında bir değere sahip olacağı tahmin ediliyor. Danışmanlık şirketi ayrıca, araç çağırmanın daha uygun maliyetli ve kullanışlı hizmetler sunarak "Yıkıcı Senaryo" kapsamında 2030 yılına kadar pazarı 15 milyar ila 20 milyar dolar arasında büyütebileceğini öngörüyor.

2018'de kurulan Martı, tescilli yazılım sistemleri ve IoT altyapısıyla desteklenen kiralık e-moped, e-bisiklet ve e-scooter filosu da dahil olmak üzere çok sayıda ulaşım hizmeti sunan Türkiye'nin lider mobilite uygulaması olarak tanınıyor.

Bu makalede yer alan bilgiler Marti Technologies, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır. Bahsedilen projeksiyonların ve hedeflerin gelecekteki sonuçları garanti etmediğini ve gerçek sonuçların değişebileceğini unutmamak önemlidir.

InvestingPro Insights

Marti Technologies, Inc. (NYSE American: MRT), binici hedefini iddialı bir şekilde yükseltirken, InvestingPro'nun en son ölçümlerine göre önemli finansal zorluklarla karşı karşıya. Şirketin piyasa değeri, rekabetçi araç çağırma sektöründeki faaliyetlerinin ölçeğini yansıtan mütevazı bir 81,56 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

InvestingPro İpucu, Marti Technologies'in borcunun faiz ödemelerini yapmakta zorluklarla karşılaşabileceğini vurguluyor ki bu da şirketin mali sağlığı göz önüne alındığında yatırımcıların dikkate alması gereken kritik bir faktör. Firmanın 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aylık brüt kâr marjı -%20,25 ile negatif olarak gerçekleşti ve Marti'nin genişleme çabaları sırasında kârlılığı sürdürmede karşılaştığı zorlukların altını çizdi.

Yolcu sayısındaki büyümeye rağmen, bir başka InvestingPro İpucu, analistlerin şirketin satış gidişatı konusunda iyimser olmadıklarını ve cari yılda bir düşüş beklediklerini öne sürüyor. Bu durum, özellikle aynı dönem için -1,94 F/K oranı ve -2,41 F/K oranı (düzeltilmiş) ile birleştiğinde potansiyel yatırımcılar için bir endişe kaynağı olabilir ve piyasanın şirketin kazançlarına olumsuz değer verdiğini gösterir.

Ancak haberlerin hepsi endişe verici değil. Marti, 1 aylık fiyat toplam getirisi %82,17 ile geçtiğimiz ay güçlü bir getiri elde etti. Bu son performans, şirketin stratejik hamlelerine karşı olumlu bir piyasa tepkisine veya önceki düşük seviyelerden potansiyel bir toparlanmaya işaret edebilir.

Marti'nin finansalları ve gelecek beklentileri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro şirket hakkında ek ipuçları sunuyor. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve kapsamlı bir dizi analiz ve içgörüye erişim sağlayabilirler. Listelenen 15 ek InvestingPro İpucu ile yatırımcılar Marti Technologies'in piyasadaki konumu hakkında daha ayrıntılı bir anlayış kazanabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.