🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Plug Power 1,66 milyar dolarlık DOE kredi garantisini güvence altına aldı

Yayın Tarihi 14.05.2024 20:43
PLUG
-

LATHAM, N.Y. - Hidrojen yakıt hücresi teknolojisinde uzmanlaşmış bir şirket olan Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), ABD Enerji Bakanlığı Kredi Programları Ofisi'nden 1.66 milyar dolara kadar kredi garantisi için şartlı taahhüt aldı. Bu mali destek, Amerika Birleşik Devletleri genelinde altı adede kadar yeşil hidrojen üretim tesisinin geliştirilmesi ve inşasını desteklemeyi amaçlıyor.

Henüz seçilmemiş olan üretim tesislerinin, malzeme taşıma, ulaşım ve sanayi sektörleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlere düşük karbonlu, yurt içinde üretilen yeşil hidrojen tedarik etmesi bekleniyor.

Şirketin CEO'su Andy Marsh, kredi garantisinin Woodbine, Georgia'daki ilk ticari ölçekli yeşil hidrojen tesisinin başarısı üzerine inşa edileceğini ve şirketin yeşil hidrojen tesisi ağını ölçeklendirmek için çok önemli olduğunu belirtti.

ABD'deki en büyük proton değişim membranlı elektrolizör sistemini işletmesiyle tanınan Plug Power, şu anda günde yaklaşık 25 ton sıvı hidrojen üretiyor. Şirket, New York Rochester'daki gigafactory'sinde elektrolizör yığınları üretmekte ve Houston'da sıvılaştırma ve hidrojen depolama sistemleri tasarlamaktadır.

Bu kredi kapsamındaki yeşil hidrojen projelerinin, iyi ücretli işler yaratmaya ve temiz enerji ekonomisine geçiş için gerekli işgücü becerilerini geliştirmeye odaklanan Biden Yönetiminin Adalet 40 Girişimi'ne uyması bekleniyor.

DOE'nin Kredi Programları Ofisi'nin Başlık 17 Temiz Enerji Finansman Programı, Plug'ın üretim, depolama, dağıtım ve enerji üretimini kapsayan yeşil bir hidrojen ekosistemi kurmaya yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası olan girişimleri için finansman sağlayacak.

Bu duyuru bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

ABD Enerji Bakanlığı'nın önemli desteğinin ortasında, Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG) kurumsal yolculuğunda çok önemli bir kavşakta bulunuyor. Şirketin yeşil hidrojen üretim tesislerini genişletme tutkusu, mevcut mali sağlığına ve gelecekteki beklentilerine bir bakış sunan finansal ölçütleri tarafından yansıtılmaktadır.

InvestingPro verilerine göre 2,15 milyar dolarlık piyasa değeri, yatırımcıların şirketin piyasadaki konumuna ilişkin değerlemesini yansıtıyor. Şirketin şu anda kârlı olmadığını gösteren -1,19'luk negatif F/K oranıyla zorlu bir finansal performans sergilemesine rağmen Plug Power, 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki aydaki %3,94'lük gelir artışında görüldüğü gibi büyümeye olan bağlılığını gösteriyor.

İki InvestingPro İpucu, Plug Power'ın durumundaki aciliyetin altını çiziyor: şirket borçlarının faiz ödemelerini yapmakta zorlanabilir ve hızla nakit tüketiyor. Bu faktörler, şirket faaliyetlerini büyütürken stratejik finansal yönetimin öneminin altını çiziyor. Dört analistin önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize etmesiyle birlikte, önümüzdeki yolun zorlu olabileceği açıktır.

Bununla birlikte, Plug Power geçtiğimiz hafta önemli bir geri dönüş yaşadı ve bu da yatırımcıların kısa vadeli beklentilerine olan güvenini gösteriyor. Daha derin bir analizle ilgilenen okuyucular için ek bilgiler mevcuttur. Investing .com/pro adresinden erişilebilecek Plug Power için 14 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır. En bilinçli kararları vermek isteyenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirimden faydalanabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.