🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

RBC, HudBay hisselerini Outperform olarak korudu, fiyat hedefi sabit

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 14.05.2024 15:19
HBM
-

Salı günü, HudBay Minerals Inc. (HBM:CN) (NYSE: HBM) ilk çeyrek sonuçlarının ardından RBC Capital Markets'tan güvenoyu almaya devam etti. Firma, madencilik şirketi için Outperform notunu yineleyerek fiyat hedefini 11,00 Cdn$ olarak korudu.

HudBay'in hisselerinin, şirketin beklentileri aşan çeyrek performansı nedeniyle olumlu bir tepki görmesi beklenirken, tüm yıl beklentileri de tutarlı kaldı.

Madencilik şirketi bakır üretiminin tahminlerin biraz altında kaldığını, ancak altın üretiminin ve satışlarının tahminleri aştığını bildirdi. Bu durum büyük ölçüde, Constancia değirmeninde işlenen malzemenin yaklaşık %47'sini oluşturan Pampacancha yatağının, maden planındaki yaklaşık %33'lük beklentiyi aşan önemli katkısına bağlandı.

Şirketin ilk çeyrekte, RBC Capital'in işletme sermayesi hariç 30 milyon dolarlık tahminine kıyasla 85 milyon dolara ulaşan güçlü serbest nakit akışı (FCF) yaratması önemli bir başarı olarak vurgulandı.

HudBay'in gelecekteki çabalarının, güçlü FCF'yi sürdürmeye, Copper World projesinin geliştirilmesinde ilerlemeye ve Constancia yakınlarındaki ve Manitoba'daki uydu hedeflerinde potansiyel başarıyı keşfetmeye odaklanması bekleniyor. RBC Capital, yönetimin Copper World için eyalet düzeyinde izinleri bu yıl içinde almayı beklediğini belirtti.

InvestingPro İçgörüleri

HudBay Minerals Inc. (HBM:CN) (NYSE: HBM) RBC Capital Markets'ın dikkatini çekerken, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi performansı hakkında ek bilgiler sağlıyor. Piyasa değeri 3,09 milyar dolar ve 41,19 gibi yüksek bir F/K oranına sahip olan HudBay'in değerlemesi, özellikle net gelirin bu yıl artması beklendiğinden, yatırımcı iyimserliğini yansıtıyor. Şirketin gelir artışı, 1Ç 2023 itibariyle son on iki ayda %15,64'lük bir artış ve daha da dikkat çekici bir şekilde %87,48'lik bir çeyreklik artış ile etkileyici olmuştur.

InvestingPro İpuçları, HudBay'in 15 yıl boyunca üst üste temettü ödemelerini sürdürdüğünü vurgulayarak, hisse senedinin oynaklığına rağmen hissedar getirilerine olan bağlılığını göstermektedir. Ayrıca, şirketin hisse senedi son altı ayda büyük bir fiyat artışı yaşadı ve bu dönemde toplam %103,48 getiri sağladı ve şu anda 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görerek güçlü yatırımcı duyarlılığının altını çiziyor.

Şirketin son dönemdeki performansı ve stratejik ilerlemeleri, HudBay'in pazardaki konumunun kapsamlı bir resmini çizen bu ölçütlerle tamamlanmaktadır. HudBay'in finansal verilerini ve hisse senedi analizini daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro, https://www.investing.com/pro/HBM adresinde ek bilgilerle birlikte daha fazla içgörü ve ipucu sunuyor. Yatırımcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve HudBay için toplam 13 InvestingPro İpucuna erişim sağlayarak çok yönlü bir yatırım kararı alma süreci elde edebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.