🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

'Çıta yüksekti ama Walmart bunu başardı' - RBC Capital

EditörRachael Rajan
Yayın Tarihi 16.05.2024 21:36
© Reuters.
WMT
-

Perşembe günü RBC Capital, Walmart Inc. (NYSE:WMT) üzerindeki olumlu duruşunu koruyarak Outperform notunu ve $62,00 fiyat hedefini yineledi.

"Çıta yüksekti, ancak WMT bunu başardı.RBC Capital analistleri bir notta Walmart ABD satışlarının +%3,8 (RBCe +%4,0 / kons. +%3,7 / satın alma tarafının +%3,5 civarında seyrettiğine inanıyoruz) ve cc işletme karının +%12,9 (RBCe +%7,5 / beklentiler +%3,0-4,5) büyüdüğünü söyledi.

Bu büyüme, bildirilen işten çıkarmalar ve yeni işe dönüş politikalarının potansiyel etkilerine ilişkin son endişelere rağmen gerçekleşti.

Bu sonuçlar, yatırımcıların şirketin gider yönetimi ve karlılığına ilişkin endişelerinin hafiflemesine yardımcı oldu.

Yaklaşan kazanç çağrısı sırasında analistler, özellikle düşük gelirli tüketici segmentiyle ilgili endişeler ışığında, Walmart'ın tüketici davranışları ve karşılaştırılabilir satışların üç aylık ilerleyişi hakkındaki görüşlerine yakından dikkat edecekler. Mevcut finansal güncelleme, Walmart'ın rehberliğinde yukarı yönlü revizyonlar için bir potansiyel olduğunu gösteriyor ve reklam ve üyelik gelirlerinden gelen artan katkıların etkisiyle hisse senedinin yeniden değerlenmesi argümanını destekliyor.

RBC Capital'in analisti, şirketin görünümünde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, son finansal sonuçların Walmart için yükseliş durumunu güçlendirdiğini belirtti. Analist, perakende sektöründe ve daha geniş ekonomide karşılaşılan zorluklar ışığında Walmart'ın performansının önemini vurguladı.

InvestingPro Analizleri

Walmart Inc. (NYSE:WMT), en son InvestingPro verilerinde de vurgulandığı üzere, perakende sektöründe sağlam bir finansal omurgaya sahip olmasıyla öne çıkıyor. Şirketin piyasa değeri 515,99 milyar dolarla güçlü seyrini sürdürüyor ve yatırımcı güvenini yansıtıyor. Dikkat çekici bir InvestingPro İpucu, Walmart'ın 9 olan mükemmel Piotroski Puanıdır; bu, RBC Capital'in iyimser görünümüyle uyumlu olan yüksek finansal sağlığı gösterir. Buna ek olarak, şirketin hissedar getirilerine olan bağlılığı 29 yıllık temettü artış serisiyle kendini göstermektedir ve özellikle de etkileyici bir şekilde 52 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürmüştür.

Hisse senedinin değerlemesi, 29,13'lük ileri F/K oranıyla ilgi çekici bir tablo sunmakta ve yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla makul bir fiyata işaret etmektedir. Bu durum, şirketin kazanç büyümesinin neredeyse F/K oranına paralel olduğunu gösteren 0,96'lık PEG oranıyla da desteklenmektedir. Walmart, 2024'ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aydaki %6,03'lük gelir artışıyla etkin bir şekilde büyüme kabiliyetini ortaya koyuyor. İstikrar arayan yatırımcılar, şirketin istikrarlı performansını tamamlayan bir InvestingPro İpucu olarak, hisse senedinin genellikle düşük fiyat oynaklığı ile işlem görmesini de takdir edebilirler.

Walmart'ın finansal ölçütlerini daha derinlemesine incelemek ve ek bilgiler edinmek isteyenler için InvestingPro, şirketin ılımlı borç seviyesi ve 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görmesi gibi daha fazla ipucu sunuyor. Bunları daha fazla keşfetmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak Walmart için toplam 11 ek InvestingPro İpucu içeren InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.