🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

TD Cowen tarafından AerCap hisse hedefi yükseltildi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 09.05.2024 18:22
AER
-

Perşembe günü TD Cowen, AerCap Holdings'e (NYSE:AER) olan güvenini gösterdi ve firma hisse senedi üzerindeki fiyat hedefini bir önceki 100$'dan 105$'a yükseltirken, Satın Al notunu korudu. Revizyon, AerCap'in New York'ta düzenlenen ve yüksek katılımın yanı sıra yönetimin şirketin güçlü yönlerini ve pazar fırsatlarını etkili bir şekilde sunmasıyla dikkat çeken Sermaye Piyasaları Günü etkinliğinin ardından geldi.

Önde gelen bir uçak kiralama şirketi olan AerCap, etkinlik sırasında çeşitli stratejik finansal hamleler açıkladı. Şirket, hisse başına 0,25 dolarlık bir adi hisse senedi temettüsü başlattı ve 500 milyon dolarlık yeni bir hisse geri alım programı açıkladı. Ayrıca şirket, yakıt verimliliği ve güvenilirliği nedeniyle havacılık sektöründe oldukça rağbet gören 150 yeni CFM LEAP motorunun satın alınması için 3 milyar dolarlık önemli bir anlaşma yaptığını açıkladı.

TD Cowen analisti AerCap'in yapısal avantajlarının ve uzun vadede şirkete fayda sağlayabilecek olumlu seküler rüzgarların altını çizdi. Bu faktörler, AerCap tarafından açıklanan son finansal stratejilerle birleştiğinde, firmanın Satın Al notunu yineleme ve şirketin hisseleri için fiyat hedefini yükseltme kararına katkıda bulundu.

InvestingPro İçgörüleri

AerCap Holdings'teki son gelişmeler ve TD Cowen'ın iyimser görünümü ışığında, ek veri ve görüşleri dikkate almakta fayda var. InvestingPro'ya göre, AerCap 5,87 F/K Oranı ile düşük bir kazanç katsayısında işlem görüyor ve bu da değer odaklı yatırımcıları cezbedebilir. Şirketin brüt kâr marjı %58,81 ile etkileyiciliğini koruyor ve 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla son on iki aydaki güçlü operasyonel verimliliği yansıtıyor. Dahası, AerCap yönetimi, agresif hisse geri alım stratejisi ve adi hisse senedi temettüsünün başlatılmasıyla kanıtlandığı üzere, hissedarlara aktif olarak değer iade etmektedir.

InvestingPro İpuçları, AerCap'in önemli bir borç yüküyle faaliyet göstermesine rağmen, likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aştığını ve bunun da sağlam bir likidite pozisyonuna işaret ettiğini ortaya koyuyor. Hisse senedi ayrıca son altı ayda %36,86 toplam getiri ile büyük bir fiyat artışı yaşadı ve 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor, bu da şirketin beklentilerine yönelik güçlü bir piyasa güvenine işaret ediyor olabilir.

Daha derin analiz ve ek ölçümler arayan yatırımcılar için InvestingPro daha fazla bilgi sunuyor. AerCap'in finansal sağlığı ve piyasa potansiyeli hakkında daha geniş bir bakış açısı sağlayabilecek 4 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu ipuçlarına erişmek ve yatırım stratejinizi geliştirmek için InvestingPro'da InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim almak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.