40% İndirim

Brezilya Mart ayındaki açığa rağmen 2024 mali hedefine ulaşma konusunda iyimserliğini koruyor

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 29.04.2024 18:13
IBRX
-
IBRA
-
IGCT
-
BR10YT=XX
-
AIGB34
-

BRASILIA - Brezilya hükümeti, Mart ayında harcamalardaki artışın gelirlerdeki artışı gölgede bıraktığı beklenmedik bir faiz dışı bütçe açığıyla karşılaşmasına rağmen 2024 mali hedefine ulaşma konusunda olumlu bir görünüm sergiliyor. Hazine, Pazartesi günü ülkenin faiz dışı açığının 1,5 milyar reale (293,8 milyon dolar) ulaşarak ekonomistlerin 1,5 milyar fazla tahminlerine meydan okuduğunu bildirdi.

Hazine Bakanı Rogerio Ceron, piyasa beklentileriyle olan bu uyumsuzluğa rağmen, farkın küçük olduğunu düşünüyor ve ilk çeyrekteki performansın yıl için faiz dışı fazla hedefine ulaşma konusunda "makul bir şansa" işaret ettiğini savunuyor. Hükümet, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) 0.25 puan üzerinde veya altında bir tolerans marjına izin vererek, 2024 yılına kadar faiz dışı açığı ortadan kaldırma hedefini belirlemiştir. Halihazırda, 12 aylık mali sonuç GSYH'nin %2.2'si oranında bir açık göstermektedir.

Ceron mali titizliğin sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, "Gelirler iyi bir performans sergiliyor, ancak gevşemeye yer yok, sağlam durmamız gerekiyor" dedi. Hükümetin gerektiğinde olası gelir eksikliklerini gidermek için ek tedbirler almaya hazır olduğunu belirtti.

Mart ayında net gelir bir önceki yıla kıyasla %8,3 oranında reel bir artış göstererek 163,9 milyar real olarak gerçekleşmiş ve bu artış vergi tahsilatlarındaki tarihi yüksek seviyenin de desteğini almıştır. Öte yandan, toplam harcamalar daha yüksek bir başlangıç noktasından %4,3'lük mütevazı bir artışla 165,4 milyar real olarak gerçekleşmiştir.

İlk çeyrek için faiz dışı fazla 19.4 milyar real olarak açıklanırken, bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre %39.8'lik bir düşüşe işaret ediyor. Hazine verilerinde kullanılan döviz kuru 1 $ - 5.1057 Reais'dir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.