🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Bankacılık devi, Fed’den iki faiz indirimi bekliyor

Yayın Tarihi 16.05.2024 12:38
© Pavlo Gonchar / SOPA Images/Sipa via Reuters Connect
US500
-
US10YT=X
-

Nisan ayında ABD’de enflasyonun düştüğünü ve perakende satışların yatay seyrettiğini gösteren raporların ardından hisse senetleri ve tahviller yükseldi. Raporlar, yatırımcıların "yumuşak iniş" umutlarını da artırdı.

Hem manşet hem de çekirdek tüketici fiyatları (gıda ve enerji hariç), aylık %0,3 artışla beklenenden biraz daha az yükseldi. Perakende satışlar ise %0,4'lük artış beklentisine kıyasla yatay seyrederek beklenenden daha zayıf kaldı.

Raporlar, yatırımcı iyimserliğini artırarak S&P 500 endeksini %1,2 yükseltti ve tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesi olan 5.308'e çıkardı. Faiz oranlarına karşı daha hassas olan endekslerde daha da büyük artışlar görüldü.

Borsalardaki son gelişmeleri takip etmek, şirketlerin bilgilerine, grafiklere ve ipuçlarına erişmek, kazançlı yatırımlar elde etmek için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için FIRSAT kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Sabit getirili piyasalarda getiriler eğri boyunca düşerken 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi 11 baz puan düşerek %4,34'e geriledi.

Sonuç olarak piyasalar, 2024 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek faiz indirimlerini yeniden fiyatlamaya başladı.

UBS stratejistleri, şöyle yorumladı:

"Fed fonları vadeli işlem piyasaları, şu anda 2024'te yaklaşık 51 baz puanlık indirimi fiyatlıyor. Bu da Eylül'den başlayarak bu yıl iki adet 25 baz puanlık faiz indirimi yönündeki kendi baz senaryomuzla uyumlu.

Nisan ayı ABD perakende satışları, önceki aylara ilişkin aşağı yönlü revizyonların yanı sıra beklenenden daha zayıf (%0,4 büyüme beklentisine kıyasla yatay) gerçekleşerek yumuşak iniş görüşümüzü destekledi."

Otomobil, gaz ve diğer spesifik kategorileri hariç tutan kontrol grubu da tahminlerin altında kaldı ve Atlanta Fed'in GDPNow tahmininde, 2. çeyrek için %4,2'den %3,8'e aşağı yönlü bir revizyona yol açtı.

UBS, yeni veriler geldikçe düşüşün devam ettiğini görmeyi bekliyor. Öte yandan Michigan Üniversitesi anketinin Kasım ayından bu yana en düşük seviyeyi göstermesi ve NFIB anketinin, küçük işletme sahipleri arasında kalıcı kötümserliğe işaret etmesiyle tüketici güveni azaldı.

Nisan ayı ISM hizmetler PMI da daralma bölgesine girdi.

Bu nedenle UBS, Fed Başkanı Powell'ın Salı günkü açıklamalarını, Fed'in verilere bağlı yaklaşımının yinelenmesi olarak görüyor ve olumlu verilerin devam etmesi halinde Merkez Bankasının bu yıl faizleri 50 baz puan indirmesini bekliyor.

"10 yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinin, yıl sonuna kadar %3,85'e gerilemesini bekliyoruz ve hem kaliteli tahviller hem de kaliteli hisse senetleri için olumlu görünümümüzü koruyoruz."

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.