40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Çin'de Nisan ayı fabrika büyümesi yavaşladı, PMI daralmaya yaklaştı

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 29.04.2024 11:02

PEKİN - Çin'in imalat sektörü Nisan ayında yavaşlama işaretleri gösterdi ve faaliyetler azalan bir hızla genişleyerek ülkenin geniş sanayi tabanında ikinci çeyreğin başında potansiyel bir ivme kaybına işaret etti.

Resmi satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) Mart ayındaki 50.8 seviyesinden Nisan ayında 50.3'e gerilediği ve 33 ekonomistin katıldığı bir anketin medyan tahminine göre genişleme ile daralmayı ayıran 50 puanlık eşiğin hemen üzerinde seyrettiği tahmin ediliyor.

Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) resmi PMI verilerini Salı günü açıklayacak. Çin ekonomisi ilk çeyrekte beklenenden daha güçlü bir büyüme sergilerken, son göstergeler zayıf iç talebe işaret ediyor ve emlak sektöründe süregelen zorluklar yerel yönetimlerin finansmanını ve tüketici güvenini etkiliyor.

Goldman Sachs analistleri, çelik talebi gibi yüksek frekanslı göstergelerin Nisan ayında sadece ılımlı bir büyüme gösterdiğini belirttiler. Ayrıca NBS imalat PMI'daki "artık mevsimselliğin" Nisan rakamları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini belirttiler. Tarihsel olarak, hem NBS hem de özel Caixin imalat PMI, takvim deseni bu yılkine benzer olduğunda Nisan ayında düşme eğiliminde olmuştur.

Salı günü açıklanması beklenen Caixin fabrika anketinin de, 17 ekonomistin medyan tahminine göre, imalat PMI'ın Mart ayındaki 51.1 seviyesinden Nisan ayında 51.0'a hafif bir yavaşlama yansıtması bekleniyor.

Yatırımcılar Çinli yetkililerin olası teşvik tedbirlerini beklerken, beklentiler ekonomik stratejilere odaklanması muhtemel Nisan ayı Politbüro toplantısına odaklanmış durumda. Toplantının Nisan ayı sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

İlk çeyrekteki reel GSYH büyümesinin yıllık %5,3 ile "yaklaşık %5" olan yıllık hedefin üzerinde gerçekleşmesine rağmen, analistler politika yapıcıların daha fazla gevşeme önlemi almak için acele etmeyeceğine inanıyor.

Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası ve diğer gelişmiş ekonomilerin faiz oranlarını düşürmek için hızlı hareket etmemesi ve Batılı ülkeler ile Çin arasında tırmanan ticari gerilimlerle birlikte Pekin, uzun süreli zayıf dış talep dönemleriyle karşı karşıya kalabilir. Bu durum, çeşitli jeopolitik zorluklarla birlikte Çin'in ekonomik toparlanma çabalarını olumsuz etkileyebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.