40% İndirim

Matriks'in 2023 yılı net karı 98,1 milyon TL oldu

Yayın Tarihi 29.04.2024 15:19
Matriks'in 2023 yılı net karı 98,1 milyon TL oldu
MTRKS
-

Güçlü altyapısı, müşteri odaklı yüksek hizmet kalitesi, kuvvetli kurumsal ilişkileri ve 20 yıldır finansal teknolojiler alanında geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle sektörün öncüsü Matriks, 2023 yılında, enflasyon düzeltmesi uygulanmış 2022 verilerine göre, net karını yüzde 62 artırarak 98.136.795 TL'ye yükseltti.

Finansal veri ve haber servisleri, emir-risk yönetim yazılımları, veri analiz ve işlem platformları başta olmak üzere, finans sektörüne yönelik yazılımların üretimi, satışı, bakım ve destek hizmetleri alanında faaliyet gösteren Matriks Bilgi (IS:MTRKS) Dağıtım Hizmetleri A.Ş., 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Enflasyon düzeltmesi uygulanmış 2022 verilerine göre karını yüzde 62 artışla 98.136.795 TL'ye yükselten Matriks'in cirosu da yüzde 24 artışla 594.857.182 TL'ye ulaştı.

Enflasyon düzeltmesi sonrası ulaştıkları yüzdelerin önemli olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, "20. yılımızda ulaştığımız seviyeyi hem kendimiz hem de ülkemizdeki finansal teknolojiler ekosistemi için önemli buluyoruz." dedi. 2023 yılını kendileri açısından sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda başarılı bir yıl olarak değerlendirdiklerini ifade eden Tutar, sosyal sorumluluk ve ekosistem konusundaki çalışmalarını hatırlattı.

Cem Tutar, "2023 yılında 20. yılımızı kutladık. Özellikle teknoloji şirketleri için hem ekip hem ürünler hem de ticari olarak büyüme çizginizi sürdürmek, güncel kalmak ve tercih edilir çözümler sunmak takdir edersiniz ki hiç kolay değildir. Ekibimiz ve sermaye piyasası paydaşlarıyla birlikte başardıklarımız gelecek için bizlere güç veriyor." ifadelerini kullandı. 'Matriks Android Kadın Yazılımcı Meslek Edindirme Programı' mezunlarının sektörde kendilerine yer bulmaya başladığını görmekten gurur duyduklarını ifade eden Tutar, 'Matriks Ekosistemini Genişletiyor' çağrısının sonuçlarını da değerlendirdi.

2023 YILINDA 2 YENİ ŞİRKET

Matriks Algo Solutions'un yanına 2023 yılında Rootech ve Base Interactive'in katıldığını belirten Tutar, 2024 yılı başında kurulan Cronexis ile çözüm ağlarını geliştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Ekosistem tarafındaki çalışmalarımızı çok değerli görüyoruz ve bunları 2024 yılında da sürdürmek istiyoruz. İş ortaklığından yatırıma ya da yeni şirket kuruluşlarına kadar oldukça açık bir pencerede kapımız girişimcilere ve girişimlere açık olacak."

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

-iDeal Haber Merkezi-

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.