BIST’te işlem gören sigorta şirketi, yüzde 330 bedelsiz kararını duyurdu

Yayın Tarihi 10.05.2024 13:30
Sigorta Şirketinden Yüzde 330 Bedelsiz Kararı Duyuruldu
TURSG
-

Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG) tarafından Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan bildiride şirket, bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şirket tarafından bedelsiz sermaye artırım oranının yüzde 330 olduğu belirtilirken diğer detaylar da yatırımcılarla paylaşıldı. Bedelsiz sermaye artırım kararının genel kurula iletildiğini belirten şirket, yapılacak oylamanın tamamlanması sonucunda bedelsiz kararını SPK'ye iletecek.

Yüzde 330 bedelsiz kararı alındı

Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG) tarafından Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan bildiride şirketin bedelsiz sermaye artırımı yapacağı açıklandı. Yapılan bildiride şirketin 1.161.523.363 TL olan ödenmiş sermayenin yüzde 330,47 oranında 3.838.476.637 TL artırılarak 5.000.000.000 TL'ye çıkartılmasına karar verilmesi için Genel Kurula sunulmasının belirlendiği açıklandı. Genel Kurul tarafından yapılacak onay sonrasında şirket, bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ye başvurusunu tamamlayacak.

Şirket tarafından Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Şirketin 09.05.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;

Mevcut kayıtlı sermaye tavanı olan 5.000.000.000 TL dahilinde, 1.161.523.363 TL olan ödenmiş sermayenin %330,47 oranında ve 3.838.476.637 TL tutarında bedelsiz artırılarak 5.000.000.000 TL'ye çıkarılmasına, ilgili hususun Genel Kurula sunulmasına, Genel Kurul onayının ardından ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli başvuruların yapılması için Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verilmiştir."

TURSG hisseleri ne durumda?

Borsa İstanbul'da TURSG koduyla işlem gören hisseler, 10 Mayıs itibarıyla 69,25 seviyesinde yer alıyor. Haftalık bazda şirketin hisseleri yüzde 6,62, aylık bazda ise yüzde 13,52 değer artışı yaşamış durumda. TURSG hisseleri yatırımcısına son yılda yüzde 628,95 oranında kazanç sağlamayı başardı. Yatırımcılar yeni kararın genel kurulda onaylanması sonrasında hisse fiyatlarında nasıl bir değişim yaşanacağını merak ediyor.

Bu makale ilk olarak halkaarz.net üzerinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.