🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Credit Agricole 1. çeyrek net kârı %55 artarak rakiplerini geride bıraktı

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 03.05.2024 12:00
© Reuters.
CAGR
-

Fransa'nın borsada işlem gören en büyük ikinci bankası olan Credit Agricole SA, ilk çeyrek net kârının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %55 oranında arttığını açıkladı. Bankanın kurumsal ve yatırım bankacılığı satışları rakiplerinin satışlarını önemli ölçüde aştı.

Cuma günü açıklanan etkileyici kâr artışı ile bankanın net kârı 1,9 milyar avroya (2,04 milyar dolar) ulaşarak 1,48 milyar avroluk ortalama analist tahminini aştı. Bankanın satışları da %11'lik bir artışla 6,81 milyar Euro'ya ulaşarak analistlerin 6,47 milyar Euro'luk beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Credit Agricole'ün risk maliyeti, yani batık kredileri karşılamak için ayrılan fonlar, 400 milyon avro ile öngörülenin 105 milyon avro altında gerçekleşti. Bu olumlu sonuç, ilk çeyrekte beklentileri büyük ölçüde aşan Avrupa bankacılık sektörünün genel performansını yansıtmaktadır. Sektör, faiz oranlarındaki yükselişten faydalanarak hisselerinin son yılların en yüksek seviyelerine çıkmasına katkıda bulundu.

Genel gelir artışına rağmen Credit Agricole, Fransa'daki perakende satışlarının %1,8 gibi mütevazı bir oranda arttığını ve net faiz marjının sabit kaldığını belirtti. Credit Agricole'un da aralarında bulunduğu Fransız bankaları, mevduatlara yapılan daha yüksek ödemeler ve marjları sıkıştıran sıkı düzenlenmiş bir ipotek piyasası nedeniyle faiz artışlarından bazı uluslararası emsalleri kadar kazançlı çıkamadı. Analistler, faiz oranları düştüğünde bu bankaların daha iyi performans gösterebileceğini belirtiyor.

Toplam 39 bölgesel bankanın kontrolü altında olan banka, 2025 mali hedeflerine planlanandan önce, muhtemelen 2024 yılına kadar ulaşacağına inandığını ifade etti. Bu hedefler arasında yıllık 6 milyar avronun üzerinde net gelir ve %12'yi aşan maddi özkaynak getirisi yer alıyor.

Bankanın toplam gelirinin dörtte birini oluşturan kurumsal ve yatırım bankacılığı sektöründe Credit Agricole, bir önceki yıla göre %4'lük bir gelir artışı bildirdi.

Bu artış, nakit yönetimi ve kurumsal kaldıraçlı finansmandaki güçlü performanstan kaynaklandı. Öte yandan, sabit gelir, döviz ve emtia (FICC) ticaretinden elde edilen gelir %3 oranında azaldı.

Bu sonuç Wall Street bankalarının performansıyla tutarlıydı ve %20'lik bir düşüş yaşayan Fransız rakibi BNP Paribas'tan daha iyiydi. Benzer şekilde, Societe Generale de Cuma günü sabit gelir ve döviz satışlarında %17'lik bir düşüş bildirdi.

Banka aynı zamanda Avrupa'nın en büyük fon yöneticisi olan Amundi'yi de yönetiyor ve varlık yönetimi ve varlık hizmeti işletmelerindeki ayak izini genişletiyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.