40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Elektrikli Araç Üreticisinin Çin'de Tam Sürüşe Geçmek İçin Ön Onay Aldığı Bildirilirken Tesla ve Baidu Hisseleri Arttı

Yayın Tarihi 29.04.2024 11:26
© Reuters.
BIDU
-
TSLA
-

Wall Street Journal'ın Pazartesi günü yayınladığı habere göre Tesla (TSLA), sürücü destek yazılımını Çin'de tanıtmak için Çin hükümetinden şartlı onay aldı.

Rapor, bu gelişmenin CEO Elon Musk'ın beklenmedik bir şekilde Tesla'nın ABD dışındaki en önemli pazarını ziyaret ettiği sırada gerçekleştiğini gösteriyor.

Çinli düzenleyici kurumlar, Tesla'nın önde gelen Çinli teknoloji şirketi Baidu (BIDU) tarafından geliştirilen haritalama ve navigasyon teknolojilerini içeren Tam Kendi Kendine Sürüş paketini kullanıma sunmasına izin verdi.

TSLA hisseleri Pazartesi günü piyasa açılmadan önce yapılan işlemlerde %6'nın üzerinde yükselirken, BIDU hisseleri de %5 oranında artış gösterdi.


Tesla, Baidu ile ortaklık kurarak yalnızca temel teknolojik altyapıyı elde etmekle kalmadı, aynı zamanda verilerin güvenliğine ilişkin kritik düzenleyici sorunları da ele alarak Tam Kendi Kendine Sürüş sisteminin devreye girmesini kolaylaştırdı.

Baidu, otonom araç teknolojisi ve yapay zeka alanlarına da girerek işlerini temel arama motoru hizmetlerinin çok ötesine taşıdı.

Çinli yetkililerden alınan izin, Musk ile aralarında Tesla'nın üretim tesisini kurduğu Şanghay'ın eski Komünist Parti liderlerinden Başbakan Li Qiang'ın da bulunduğu üst düzey Çinli yetkililer arasındaki görüşmelerin ardından geldi.

Musk ayrıca gezisi sırasında önemli bir pil tedarikçisi olan Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. şirketinin başkanı Robin Zeng ile de Pekin'de görüşmelerde bulundu.


Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.