40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Jefferies, Kazanç Endişeleri Nedeniyle Lululemon Hisselerinde %30'un Üzerinde Düşüş Öngörüyor

Yayın Tarihi 29.04.2024 15:30
© Reuters.
LULU
-

Jefferies analistleri Pazartesi günü Lululemon Athletica (LULU) için 240$ fiyat hedefiyle Underperform notlarını teyit etti. Bu, hisse senedinin mevcut fiyatından yaklaşık %35'lik bir potansiyel düşüşe işaret ediyor.

Analistler yorumlarında, Lululemon'un Diğer Kategoriler bölümünün 2023 yılında yaklaşık 1,2 milyar dolar olan gelirine odaklandı. Bu, 2018'den bu yana yıllık %36 ve 2021'den bu yana %49'luk bir büyüme oranını temsil ediyor.

Jefferies'in de belirttiği gibi, bu artışın yaklaşık %70'i, büyük ölçüde The Everywhere Belt Bag'in başarısı nedeniyle son iki yılda gerçekleşti.

Analistler, "Kemer çantasının 2022 ve 2023 yılları için şirketin toplam geliri üzerindeki etkisini tahmin etmek için bir çalışma yürüttük" dedi.

"1) 2022 ve 2023 yılları için 'Diğer Kategoriler'deki artan gelirin yarısının kemer çantasından kaynaklandığı ve 2) kemer çantasıyla birlikte bir giyim ürününün daha satın alınma olasılığının %40 olduğu varsayımlarına dayanarak, çalışmamız kemer çantasına atfedilen yaklaşık 630 milyon dolarlık bir ek gelire işaret etmektedir. Bu rakamın yaklaşık 330 milyon doları kemer çantası satışlarından, yaklaşık 300 milyon doları ise ilave satın alımlardan kaynaklanmaktadır."

Jefferies'e göre bu, şirketin genel büyümesinin ve hisse başına kazancının (EPS) kemer çantası satışları ve ilgili satın alımlar sayesinde önemli ölçüde arttığını göstermektedir. Kemer çantasının şirketin gelir büyümesine yaklaşık 500 baz puan ve hem 2022 hem de 2023 için EPS'ye 350 baz puan katkıda bulunduğunu tahmin ediyorlar.

Sonuç olarak, LULU'nun büyümesini destekleyen olumlu faktörler, bel çantasına olan talep azaldıkça olumsuz etkilere dönüşüyor.

Analistler, "Bel çantalarına olan ilgi azalıyor, Alo ve Vuori gibi rakipler daha fazla pazar payı elde ediyor, atletik giyim sektörü yavaşlıyor ve moda trendlerinde (dar paçalı pantolonlardan daha geniş paçalı pantolonlara) bir değişim var," gözleminde bulundu.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

"Dördüncü çeyrek raporundan bu yana değerleme katsayıları düşmüş olsa da (şu anda gelecek mali yıl için öngörülen kazançların 23 katı civarında), gelecek yıl hisse başına kazançlarda bir düşüş bekliyoruz, bu da muhtemelen değerleme katsayılarında daha fazla daralmaya yol açacaktır."


Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.