40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Kaisa Group duruşması borç yapılandırması devam ettiği için ertelendi

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 29.04.2024 11:08
© Reuters.
1638
-

Bir Hong Kong mahkemesi, Çinli emlak geliştiricisi Kaisa Group'un tasfiye duruşmasını 27 Mayıs'a erteledi. 2021'in sonlarından bu yana 12 milyar dolarlık offshore borç temerrüdüyle boğuşan şirket, önümüzdeki dört hafta içinde yeniden yapılandırma koşullarını sonuçlandırmaya çalışıyor. Kaisa'nın yasal temsilcisi, tahvil sahipleriyle yapılan müzakerelerde kaydedilen ilerleme konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Erteleme, Kaisa'nın offshore borcunu yeniden yapılandırmak için iki yıldır sürdürdüğü çabaların ardından geldi. Shenzhen merkezli geliştirici, kısa süre içinde bir anlaşmaya varmayı hedefleyen geçici bir tahvil sahipleri grubuyla görüşmelerini sürdürüyordu. Broad Peak Investment'ın dilekçesini geri çekmesinin ardından, 750 milyon dolar değerindeki 2023 tahvillerinin tahvil sahiplerini temsil eden Citicorp International yeni dilekçe sahibi olarak devreye girdi.

Çin'deki gayrimenkul sektörü, 2021 yılında bir borç krizinin ortaya çıkmasından bu yana çok sayıda temerrüde sahne oldu. Country Garden da dahil olmak üzere birçok geliştirici tasfiye dilekçeleriyle karşı karşıya kaldı. Ancak, Şangay merkezli CIFI Holdings gibi bazıları alacaklılarla başarılı bir şekilde borç azaltma müzakereleri yürüttü. CIFI Holdings kısa süre önce offshore borcunu 4 milyar dolara kadar azaltmayı planladığını açıkladı.

Pazartesi günü Kaisa'nın hisseleri %23 oranında artarak sektördeki daha geniş çaplı kazançları yansıttı. Hang Seng Anakara Emlak Endeksi %5,6 oranında yükselirken, Çin anakarasındaki CSI 300 Emlak Endeksi %7,3 oranında artış kaydetti.

Evergrande Group'un ardından Çinli geliştiriciler arasında en büyük ikinci offshore borç ihraççısı olarak rekoru elinde bulunduran Kaisa, 2023 yılı için 19,9 milyar yuan net zarar bildirdi. Şirketin toplam yükümlülükleri 226,4 milyar yuan, toplam varlıkları ise yıl sonunda 232,8 milyar yuan olarak gerçekleşti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.