🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kazanç çağrısı: Commerzbank güçlü 1. çeyrek sonuçları açıkladı, 2024 görünümünü yükseltti

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 16.05.2024 00:05
© Reuters.
CBKG
-

Commerzbank AG (CBKG), ilk çeyrekte rekor bir faaliyet sonucu ve 747 milyon Avro net kâr ile 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını bildirdi. Polonya'daki İsviçre frangı kredilerinden kaynaklanan zorluklara rağmen banka, tüm yıl için en az %8 maddi özkaynak getirisi de dahil olmak üzere finansal hedeflerine ulaşma konusunda iyimserliğini koruyor. Banka ayrıca 2024 yılı için net faiz geliri tahminini arttırdı ve Alman ekonomisinin durgunluğa karşı dayanıklılığına olan güvenini ifade etti.

Önemli Çıkarımlar

  • Commerzbank 2024 yılının ilk çeyreğinde 747 milyon Avro net kâr ile rekor bir faaliyet sonucu elde etti.
  • Bankanın maddi özkaynak getirisi %10,5'e ulaştı ve 2024 yılı için en az %8'lik bir getiri için olumlu bir görünüm sergiledi.
  • Polonya'daki İsviçre frangı kredilerinden 300 milyon Avro'dan fazla yük doğdu.
  • Banka, 2024 yılı için net faiz geliri görünümünü 7,9 milyar Avro'dan 8,1 milyar Avro'ya yükseltti.
  • İlk çeyrekteki ılımlı risk sonucu yüksek kaliteli bir kredi defterine işaret etti.
  • Commerzbank, CET1 oranını %14,9'a yükselterek 2024 yılı için en az %70 sermaye getirisi planlıyor.
  • Tedavüldeki hisselerin %10'una kadar geri alım için yetki alındı.

Şirket Görünümü

  • Commerzbank bu yıl için ücret gelirlerinde %4'lük bir büyüme hedefine ulaşacağından emin.
  • Banka, 2024 yılı için %60'lık bir maliyet-gelir oranı hedefini korumayı amaçlıyor.
  • Avrupa Merkez Bankası'nın yılsonuna kadar faiz oranlarını 75 baz puan indirmesini bekliyor.
  • Almanya'da kredi talebi durgun seyrediyor, ancak bankanın yüksek varlık kalitesine ve müşteri odaklı iş modeline odaklanması Mittelstand işine yön veriyor.

Ayıda Öne Çıkanlar

  • Banka, Polonya'da yabancı para ipotek kredileriyle ilgili devam eden davalarla uğraşmakta olup, yaklaşık 3,2 milyar Avro tutarında karşılık ayırmıştır.
  • Alman işletmelerinin özellikle enerji sektöründe yatırım yapmakta tereddüt etmesi nedeniyle kredi büyümesinin hafif olması bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Commerzbank, gelecekteki net faiz gelirini dengelemek için replikasyon portföyünün büyüklüğünü artırdı.
  • Bankanın mBank NII'sinin, artan faiz geliri görünümünü yansıtacak şekilde geçen yıla göre daha yüksek olması bekleniyor.
  • Commerzbank, varlık yönetimi alanında organik büyümeye ve daha küçük satın almalara odaklanmıştır.
  • Banka, Avrupa bankacılık konsolidasyonunun önemini vurguluyor.

Eksiklikler

  • Banka, 2. çeyrekte kredi tatilleriyle ilgili olarak 80 milyon Avroluk ek kredi zararı beklemektedir.
  • Güçlü bir başlangıca rağmen banka, 3. ve 4. çeyrekte net faiz gelirinin düşmesinin yılın geri kalanında daha düşük bir maddi özkaynak getirisine yol açacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CFO Bettina Orlopp, mevcut yönlendirmenin bir taban olarak görülmesi gerektiğini ve dördüncü çeyrekte genellikle yatırımlar ve sendika müzakereleri nedeniyle daha yüksek maliyetler görüldüğünü açıkladı.
  • Banka sermaye iadeleri konusunda düzenleyicilerle görüşmelerini sürdürüyor ve ilk çeyrek sonuçlarının ardından onay için başvurmayı planlıyor.
  • Commerzbank mevduat betasını yönetmek için tekliflerini ayarlıyor ve yıl için %35'in üzerinde bir oran öngörüyor.
  • Bankanın strateji duyurusundan sonraki ilk 3 yıl içinde yaklaşık 3 milyar Avro iade etme taahhüdü bulunuyor ve halihazırda 1,4 milyar Avro iade etmiş durumda.

Commerzbank AG'nin kazanç çağrısı, 2024'ün ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergilediğini ve bankanın finansal hedeflerine ulaşma kabiliyetine ilişkin olumlu bir görünüm ortaya koydu. Banka, makroekonomik ortamın ve Polonya'daki dava konularının getirdiği zorlukları, organik büyüme ve ihtiyatlı sermaye yönetimine stratejik bir odaklanma ile aşıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.