ProPicks'in Mayıs ayındaki %13 artışı kaçırdınız mı? Hemen abone olun ve güncel kalınHisselere Erişin

Kazanç çağrısı: Sony Group Corporation 2023 mali yılında rekor sonuçlar açıkladı

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 14.05.2024 18:18
© Reuters.
SONY
-

Sony Group Corporation (NYSE: SONY), 2023 mali yılı için güçlü finansal sonuçlar açıkladı ve 13.020,8 milyar JPY konsolide satışla yeni bir rekora imza attı. Şirketin faaliyet geliri 1.208,8 milyar JPY'ye ulaşırken, net geliri 970,6 milyar JPY oldu. PlayStation 5 satışları 59,2 milyon adede ulaşırken, Müzik ve Film segmentleri de önemli satış artışları bildirdi. Sony ayrıca 2024 mali yılı için olumlu bir görünüm sunarak satış büyümesinin devam etmesini ve yatırım verimliliği ile hissedar getirilerine odaklanılmasını bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Sony'nin 2023 mali yılı konsolide satışları 13.020,8 milyar Yen, faaliyet geliri 1.208,8 milyar Yen ve net geliri 970,6 milyar Yen olarak gerçekleşti.
  • PlayStation 5 satışları 59,2 milyon adede ulaştı; şirket 2024 mali yılında yaklaşık 18 milyon adet satış öngörüyor.
  • Müzik segmentinin satışları %17 artarken, Resim segmentinde %9'luk bir artış görüldü.
  • Finansal Hizmetler segmentinin geliri neredeyse iki katına çıktı, ancak faaliyet geliri azaldı.
  • Sony'nin beşinci orta kademe planı, özellikle eğlence ve görüntü sensörü işlerinde olmak üzere grup genelinde sinerjiyi vurguluyor.
  • Şirket, Ekim 2024 için planlanan bir hisse senedi bölünmesini ve 26 mali yılına kadar yaklaşık %40'lık bir toplam ödeme oranı hedefini açıkladı.

Şirket Görünümü

  • 2024 mali yılında satışların 2.310 milyar Yen, faaliyet gelirinin 1.275 milyar Yen ve net gelirin 925 milyar Yen olması beklenmektedir.
  • Müzik ve Resim segmentlerinde büyümenin devam etmesi beklenmektedir.
  • Şirket yatırım verimliliğine ve stratejik yatırım seçiciliğine öncelik vermeyi planlıyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • IT&S segmenti satışları hafifçe azalmıştır.
  • Finansal Hizmetler segmentindeki faaliyet geliri çeşitli faktörlere bağlı olarak düşmüştür.
  • '24 mali yılının ikinci yarısında değiştirilebilir lens ve aynasız fotoğraf makinesi pazarında büyümenin yavaşlayacağı beklentisi.

Yükselen Önemli Noktalar

  • 2023'te rekor düzeyde konsolide satış ve işletme geliri.
  • Müzik ve Resim segmentlerinde güçlü büyüme.
  • Mobil görüntü sensörleri ve olumlu döviz kurları sayesinde I&SS segmentinde artan satışlar.

Eksiklikler

  • Sony, stratejik yatırımların segmentlere göre dağılımını vermedi.
  • Medyada çıkan haberler veya belirli anlaşmalar hakkında yorum yapılmadı.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Sony, zayıf yenin denizaşırı birleşme ve satın almalar üzerindeki etkisini ve satın almalara yaklaşımlarını tartıştı.
  • Şirket büyüme için oyun segmentinde yazılım ve ağ hizmetlerine odaklanıyor.
  • Sony, yeni mali yılda yarı iletken işinde %10 ROIC hedefliyor.

Sony Group Corporation, finansal sağlamlık taahhüdü ve hissedar getirilerine stratejik odaklanma ile kazanç çağrısını kapattı. Şirketin ileriye dönük açıklamaları, eğlence ve teknoloji sektörlerindeki güçlü yönlerinden yararlanırken pazar zorluklarını aşmaya yönelik proaktif bir yaklaşıma işaret ediyor. Ufukta görünen hisse senedi bölünmesi ve 26 mali yılında %40 toplam ödeme oranı hedefiyle Sony, başarısının ve yatırımcı güveninin devamı için kendini konumlandırıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Sony Group Corporation'ın (NYSE: SONY) son finansal başarıları sadece güçlü satışlarının bir kanıtı değil, aynı zamanda güçlü pazar konumunu ve finansal stratejilerini de yansıtıyor. Piyasa değeri 93,32 milyar dolar ve fiyat/kazanç (F/K) oranı 17,24 olan Sony, rekabetçi bir sektörde kârlılığını sürdürme becerisini ortaya koyuyor. Şirketin hissedarlarını ödüllendirme geçmişi de dikkat çekicidir. 8 yıl üst üste temettü artıran ve 45 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdüren şirket, hissedarlarına istikrarlı getiri sağlama konusundaki kararlılığının bir göstergesidir.

Sony için InvestingPro İpuçları, şirketin PlayStation ve Pictures segmentlerindeki önemli satışlarıyla uyumlu olan Dayanıklı Ev Eşyaları sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, Sony'nin nakit akışları faiz ödemelerini yeterince karşılayabiliyor, bu da finansal istikrarı ve sağlam bir borç yönetimi stratejisini gösteriyor. Uzun vadeli değer arayan yatırımcılar için Sony, son beş yılda güçlü bir getiri sağladı ve şu anda 52 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görüyor ve potansiyel olarak cazip bir giriş noktası sunuyor.

InvestingPro, daha derin analiz ve ek içgörülerle ilgilenenler için Sony hakkında daha fazla ipucu sunuyor. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilir ve InvestingPro 'da Sony için listelenen 10 ek ipucu da dahil olmak üzere kapsamlı finansal verilere ve uzman analizlerine erişim sağlayabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.