ProPicks'in Mayıs ayındaki %13 artışı kaçırdınız mı? Hemen abone olun ve güncel kalınHisselere Erişin

Mizuho, 4. çeyrek kazançlarındaki artışın ardından kâr artışı öngörüyor

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 15.05.2024 11:22
© Reuters.
8306
-
8316
-
8411
-

Japonya'nın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Mizuho Financial Group, dördüncü çeyrek kârında analistlerin tahminlerini aşan önemli bir artış bildirdi. Büyüme, şirketin başarılı denizaşırı operasyonlarına ve Japonya içinde kredilere yönelik güçlü talebe bağlandı.

Tokyo merkezli megabank Çarşamba günü yaptığı açıklamada Ocak-Mart aylarını kapsayan dördüncü çeyrekte net kârının 36,7 milyar yen (235 milyon $) olduğunu duyurdu. Bu rakam, bir önceki yılın aynı çeyreğinde kaydedilen 12,3 milyar yene kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor.

LSEG tarafından ankete katılan 11 analistin ortalama tahminine göre analistler 30,8 milyar yenlik daha düşük bir çeyrek karı bekliyorlardı. Mizuho'nun çeyrek performansı bu beklentileri aştı.

Mizuho ileriye dönük olarak, içinde bulunduğumuz mali yıl için iyimser bir tablo çizerek tüm yıl için 750 milyar yen kâr öngörüyor. Bu tahmin, kısa bir süre önce sona eren mali yılda elde edilen 678,99 milyar yenlik kârdan daha yüksek.

Duyuru, Mizuho'nun Japonya'da genellikle "mega bankalar" olarak adlandırılan ve akranları Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ'yi de içeren en üst düzey bankacılık kurumları arasında yer aldığı bir dönemde geldi. Mizuho'nun son mali sonuçları, Çarşamba günü üç aylık kazançlarını açıklayan üç mega bankadan ikincisi olması nedeniyle olumlu bir ivmeye işaret ediyor.

Finans grubunun başarılı çeyreği, Japon bankalarının uluslararası varlıklarını genişletmek ve yerel kredi fırsatlarından yararlanmak için yaptıkları daha geniş stratejik hamleleri yansıtıyor. İçinde bulunduğumuz mali yıla ilişkin tahminler göz önünde bulundurulduğunda, Mizuho'nun büyüme yörüngesini devam ettirme yolunda olduğu görülüyor.

Finansal raporlamada kullanılan cari döviz kuru 1 ABD doları için 156,3500 yen idi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.