40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Philip Morris ABD'de ısıtılmış tütün lansmanı için hazırlanıyor

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 29.04.2024 11:05
© Reuters
PM
-
MO
-
BTI
-

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük tütün şirketi olan Philip Morris International (NYSE:PM), amiral gemisi ısıtmalı tütün cihazı IQOS'u 2024 yılının ikinci çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Analistler ve yatırımcılar, rakiplerin şüpheciliğine ve elektronik sigaranın Amerikan pazarındaki hakimiyetine rağmen şirketin ABD'deki hedeflerine ulaşma kabiliyetine duydukları güveni dile getirdiler.

Halihazırda dünya çapında önde gelen ısıtılmış tütün ürünü olan IQOS, Philip Morris'in kendisini "daha sağlıklı" sigara alternatiflerinin tedarikçisi olarak yeniden markalaştırma stratejisinin merkezinde yer alıyor.

Şirket, cihazının en son versiyonunu piyasaya sürdükten sonraki yaklaşık beş yıl içinde ABD'deki toplam sigara ve ısıtılmış tütün hacminde %10'luk bir pay elde etmeyi hedefliyor, ancak bunun en az 2025 yılına kadar gerçekleşmesi beklenmiyor. Bu hedefe ulaşmak için Philip Morris'in yaklaşık 2,8 milyon ABD'li sigara içicisini IQOS kullanıcısına dönüştürmesi gerekecek.

Rakip şirket British American Tobacco (NYSE:BTI), elektronik sigara kullanımının yaygınlığını gerekçe göstererek ABD'de ısıtılmış tütün potansiyeli konusunda daha az iyimser. Ancak Philip Morris'in iki analisti ve bir yatırımcısı Reuters'a yaptıkları açıklamada ABD pazarında şirket için bir fırsat gördüklerini söyledi.

Philip Morris, başta IQOS'un geliştirilmesi olmak üzere sigara alternatiflerine 12,5 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Bu cihazlar tütünü yakmadan ısıtarak tipik olarak yanma sonucu açığa çıkan zararlı kimyasallara maruz kalmayı azaltmayı amaçlıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Philip Morris'e IQOS'u sigaraya kıyasla zararlı kimyasallara maruz kalmayı azaltan bir ürün olarak pazarlama yetkisi verdi.

FDA'nın verdiği yetki IQOS için daha düşük vergiler getirerek nispeten yüksek fiyat etiketini hafifletebilir. Birleşik Krallık'ta en yeni IQOS cihazının fiyatı 109 £ (136 $) ve tütün çubuğu paketlerinin fiyatı yaklaşık 5 £. Geçmişte, eski ana şirketi Altria (NYSE: MO) altında, IQOS ABD'de 2021 yılına kadar satıldı ve 20 tütün çubuğu paketi kabaca bir paket Marlboro sigarasına eşdeğer fiyatlandırıldı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Philip Morris'in eski ana şirketi Altria, daha önce satış görevlileri istihdam etmiş ve ABD'de ürünü tanıtmak için IQOS mağazalarını ve pop-up kioskları kullanmıştı. Philip Morris'in ABD'de de diğer pazarlarda olduğu gibi benzer bir strateji izlemesi bekleniyor. Şirket, Altria'nın daha önce ürünü satmadığı bir şehir olan Austin, Texas'ta IQOS lansmanına hazırlanıyor.

Philip Morris'in ABD ısıtmalı tütün pazarında önemli bir varlık gösterme çabaları, özellikle de diğer tüketici ürünlerine kıyasla katı reklam yasaları göz önüne alındığında kolay olmayacak. Ancak şirket, 2022 yılında Altria'dan ABD IQOS haklarını yeniden satın aldığına göre daha fazla başarı elde edebilir. Korunması gereken bir ABD sigara işi olmadan Philip Morris, IQOS'u Amerika'da pazarlama konusunda daha agresif olabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.