40% İndirim
💰 13F aracımızı kullanarak milyarder portföylerinden özel görüşler edininPortföyü Kopyala

Shell ABD ham petrol ticaretinden yılda 1 milyar dolar kazanıyor

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 29.04.2024 11:03
© Reuters.
SHEL
-

Açığa çıkan bir mahkeme davasında, belgeler Shell'in ABD'deki ham petrol ticareti operasyonlarının önemli kârlar getirdiğini ve şirkete yılda yaklaşık 1 milyar dolar kazandırdığını gösterdi. Bu rakam, Shell'in 2022'de 7 milyar doların üzerinde ve 2021'de yaklaşık 6,36 milyar dolar olan ABD'deki vergi öncesi kârının önemli bir bölümünü temsil ediyor.

Bilgiler, Shell'in Houston merkezli ABD ham petrol ticaret grubunda eski bir yönetici olan John Dimech'in ifadesi sırasında ortaya çıktı. Shell'de 11 yıl geçiren Dimech, ticaret biriminin kazançlarının genellikle her yıl 950 milyon ila 1 milyar dolar arasında değiştiğini ve şirketin toplam ABD vergi öncesi kârının %13-15'ini oluşturduğunu belirtti.

İngiliz petrol devi Shell, dünyanın en büyük petrol ve gaz ticaret masasını işletiyor ancak mali performansını kamuya açıklamıyor. Bu iş, yüksek kâr elde etme potansiyeli ile bilinir, ancak aynı zamanda dalgalanma ve kayıp riski de taşır.

Bu sektördeki tüccarlar genellikle performansları için önemli ikramiyeler alırlar, bazen Shell'in CEO'su Wael Sawan'ın geçen yıl için 2.7 milyon pound (3.4 milyon dolar) olarak bildirilen yıllık ikramiyesini aşarlar.

Ayrıntılar, Shell'de eski bir ticaret müdürü olan Eva-Maria Frohn'un 2021 yılı için 6 milyon dolar ikramiye de dahil olmak üzere 15 milyon dolar talep ettiği yasal bir anlaşmazlıktan ortaya çıktı. Frohn, kendisine teklif edilen bir iş transferinin mevcut pozisyonu kadar karlı olmayacağını ve kendisini etkili bir şekilde gereksiz hale getireceğini savundu. Shell ise Frohn'un iş teklifini reddetmesinin istifa ile eşdeğer olduğunu belirterek karşı çıktı. Jüri geçtiğimiz Salı günü Shell'in tarafını tutarak Frohn'un iddialarını tamamen reddetti.

Shell sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti ve Frohn'un avukatı da yorum taleplerine yanıt vermedi. Dava, sektörün önde gelen şirketlerinden birinde enerji ticaretinin kazançlı dünyasına nadir bir bakış sağladı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.