🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

ThyssenKrupp'un Hisseleri 2024 Gelir Tahmininin Düşmesi Nedeniyle Düştü

Yayın Tarihi 15.05.2024 13:52
© Reuters.
TKAG
-
ThyssenKrupp'un hisseleri, şirketin 2024 yılı gelir tahminlerinin analistlerin beklentilerinin altında olduğunun açıklanmasının ardından düşüşe geçti

ThyssenKrupp AG hisseleri, Alman endüstri mühendisliği firmasının finansal analistlerin öngördüğünden daha düşük gelir tahminleri sunmasının ardından Çarşamba günü %2,5 oranında değer kaybetti.

Şirketin 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde toplam gelirleri 168 milyon Avro olarak gerçekleşirken, bu rakam ortalama 190 milyon Avro olan finansal analist tahminini karşılamadı. Gelişmiş Silah ve Ekipman (AWE) bölümünün gelirleri 95 milyon Avro olarak gerçekleşerek 108 milyon Avroluk ortalama tahminin de altında kaldı.

Grubun faiz ve vergi öncesi kârı (FVÖK) 10,6 milyon Avro zarar olarak gerçekleşmiş ve finansal analistlerin 9,0 milyon Avro zarar tahminini karşılamamıştır.

RBC Capital Markets analistleri bir raporda, "Şirket yönetiminin beklediği gibi, FVÖK'teki azalma temel olarak AWE bölümünün büyüme stratejisini yürütmek için yapı ve geliştirme ile ilgili maliyetlerdeki artıştan ve AWE satışlarının toplam satışlar içindeki oranının artması nedeniyle brüt kar marjındaki düşüşün yanı sıra AWE bölümünün üretim artışı ve kapasite genişlemesinden kaynaklanan diğer satılan mal maliyetlerindeki artıştan kaynaklanmaktadır" dedi.

Şirketin satışları toplamda 9,06 milyar Avro ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %10 oranında azaldı.

İleriye dönük olarak ThyssenKrupp, 18 Aralık 2023 tarihinde açıkladığı 2023/24 mali yılı için Grup için satış ve kar tahmininin hala geçerli olduğunu belirtiyor.

Şirket şimdi satışların 820 milyon Avro ile 900 milyon Avro arasında gerçekleşeceğini tahmin ediyor ki bu da bir önceki yıla kıyasla daha önce öngörülen önemli orta aralıktaki yüzdelik büyümeyle uyumlu. Yine de bu tahmin, ortalama finansal analist tahmini olan 979 milyon Avro'dan daha düşük.

FVÖK ile ilgili olarak şirket, 40 milyon Avro'luk konsensüs tahmininin aksine, hala önemli orta aralıkta on milyonlarca Avro'luk bir zarar beklemektedir.

Raporun yayınlanmasının ardından, RBC Capital Markets analistleri şirketin hisseleri üzerindeki pozitif notlarını 21 € hedef fiyatla yineledi.


Bu makale yapay zekanın yardımıyla oluşturulmuş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.