Apple Vision Pro, WWDC 2024 konferansından sonra 7 yeni ülkeye yayılacak

Yayın Tarihi 14.05.2024 16:01
Apple Vision Pro, WWDC 2024 Konferansından Sonra 7 Yeni Ülkeye Yayılacak
AAPL
-

Apple’ın karma gerçeklik cihazı Vision Pro, ABD pazarında beklenen satış rakamlarına ulaşamayınca şirket, gözünü global pazara çevirdi. Apple’ın yıl içindeki ek sevkiyat hedeflerine ulaşabilmek için ABD dışındaki 7 farklı bölgeye genişleme planları yaptığı belirtiliyor. Bu hamle, teknoloji devinin her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2024’ün açılış konuşmasının ardından yani 10 Haziran’dan itibaren hayata geçirilecek.

Çeşitli bölgelerdeki satış mağazası çalışanları, Apple Vision Pro hakkında bilgilendiriliyor

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre Apple’ın AR (Artırılmış Gerçeklik) başlığı hakkında bilgi edinmek üzere dünya genelindeki yüzlerce perakende mağaza çalışanı, eğitim almak için seyahat ediyor. Bu eğitimlerin, ABD’deki çalışanların Apple Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden önce aldıkları eğitime benzer olduğu belirtiliyor. Apple CEO’su Tim Cook, kesin bir lansman tarihi açıklamamış olsa da giyilebilir cihazın bu yıl içerisinde Çin pazarına sunulacağını ifade etti.

Son gelen bilgilere göre Apple Vision Pro’nun global pazarda yerini alması bekleniyor. Avustralya, Çin, Almanya, Fransa, Japonya, Güney Kore ve Singapur gibi ülkelerde, 14 Haziran’da sona erecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC) ardından piyasaya sürülmesi planlanıyor. Apple’ın bu stratejik genişleme hamlesi, rekabetçi teknoloji pazarında avantaj elde etmeyi ve global varlığını artırmayı hedefliyor.

Şirketin artırılmış gerçeklik başlığı Vision Pro’nun bu yıl 800.000 adet kadar sevkiyat yapacağı tahmin ediliyor. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu rakamın yalnızca 450.000 adet olacağını öne sürüyor. Bu durum, şirketin sevkiyat hedeflerinde önemli bir düşüşe işaret ediyor. Apple Vision Pro 2’nin fiyatlandırmasıyla ilgili söylentiler ise cihazın 1.500 dolarlık bir başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülebileceğini belirtiyor. Ancak güvenilir kaynaklara göre Apple’ın henüz fiyatı düşürme konusunda bir yol bulamadığı ifade ediliyor. Bu bilgiler ışığında, Vision Pro’nun satışlarının tahmin edilenden daha az olabileceği ve fiyatının da yüksek olması nedeniyle bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmeyebileceği öngörülüyor.

Bu haber ilk olarak Techolay sitesinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.