Samsung, dünyanın ilk petabyte SSD’si için çalışmalara başladı

Yayın Tarihi 13.05.2024 15:31
Samsung, Dünyanın İlk Petabyte SSD’si İçin Çalışmalara Başladı
005930
-

Samsung Electronics, bir zamanlar ulaşılması zor görünen “petabyte” depolama hedefine artık ulaşmayı planlıyor. Şirket, bu büyük hedefe ulaşmak için 1000 Katmanlı NAND teknolojisi ve yeni ferroelektrik malzemeler kullanmayı düşünüyor.

Samsung, Petabyte SSD hedefini 1000 Katmanlı NAND teknolojisi sayesinde gerçekleştirebilir

Samsung, NAND depolama teknolojisinde yeni bir döneme giriş yapıyor. Şirketin 9. Nesil V-NAND flash yongaları, 290 katmanlı bir yapıya sahip ve piyasada yeni bir standart belirleyecek. Samsung, daha da ileri giderek önümüzdeki yıl 430 katmanlı bir yapıya sahip 10. Nesil V-NAND’ı piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yenilikçi ürünlerle şirket, 1000 TB depolama kapasitesine ulaşmayı ve bu alanda önemli bir kilometre taşını geçmeyi amaçlıyor.

Honolulu’da düzenlenecek olan VLSI Teknoloji Sempozyumu’nda Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) araştırmacıları, ”Hafnia Ferroelectrics” adı verilen ve belirli şartlar altında ferroelektrik özellikler gösteren bir malzeme sınıfı üzerine yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaşacaklar. Ferroelektrik malzemeler, daha küçük boyutlarda ve daha yüksek verimlilikte kapasitörler ile bellek geliştirmeye olanak tanıyor.

Konferansla ilgili ilk detaylar şu şekilde özetleniyor:

Hafnia Ferroelectrics’in Derinlemesine Analizi: 1000 Katmanın Ötesinde QLC 3D VNAND Deneysel Gösterimi ve Modellemesi

Bu araştırmada; ”FeFET” adı verilen bir tür ferroelektrik alan etkili transistörde, metal bant tasarımlı kapı ara katmanı ve ferroelektrik kanal ara katmanının birleşimi sayesinde yük yakalama ve ferroelektrik anahtarlama etkilerinin etkileşimiyle önemli ölçüde performans artışı sağlandığı gösterilmiştir. Bu yapı, FeFET’in maksimum olumlu geri bildirim sağlamasına, düşük çalışma voltajında (+17/-15 V) işlemesine, geniş bir bellek penceresine (10,5 V) sahip olmasına ve 9V’luk bir ön gerilim altında bile ihmal edilebilir düzeyde bozulma yaşamasına olanak tanımaktadır.

Ayrıca Hafnia Ferroelectrics malzemesi, 3D VNAND belleklerin gelişimini hızlandırmada önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor. Bu bulgular; ferroelektrik malzemenin, bellek teknolojilerindeki yenilikleri destekleyerek sektördeki durgunluğu aşmada kilit bir etken olabileceğini ortaya koyuyor.

– VLSI Teknoloji Sempozyumu

Samsung’un Ar-Ge sürecine direkt olarak katılımı olmasa da şirketle bağlantılı olduğu düşünülen bazı kişiliklerin varlığından bahsediliyor. Hafnia Ferroelectrics’in petabayt seviyesinde depolama cihazları geliştirmede ne kadar etkili olacağı henüz net değil. Ancak bu malzemenin, depolama teknolojilerinde önemli bir dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayacak anahtar bir faktör olabileceği öngörülüyor.

Bu haber ilk olarak Techolay sitesinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.